23 Ağustos 2015 Pazar

Ankara'da Apartman Yönetimi (Modern ve Etkin)

Modern ve etkin bir biçimde profesyonel Ankara apartman yönetimi hizmeti almanız için atmanız gereken adımlar oldukça basit.Sıralamak gerekirse;

1) Evvela kat malikleri kurulunda (apartman genel kurulu) dışarıdan bir firmanın bu işi yapıp yapmaması hususunu tartışıp karara bağlamanız gerekiyor. Bunun öncesinde bir kat maliki teklifleri toplayarak karar verme aşamasını kolaylaştırabilir. Profesyonel yönetim firmaları sizlere alternatif hizmetler sunacağından hizmeti ne şekilde alacağınız da önemli.

2) İlk maddenin sonundan devam edelim. Eğer bina sakinlerinden birisi yöneticiliği sürdürecek olup yönetim firmasından aidat takip ve hukuk başta olmak üzere hizmet alınmak suretiyle çözüm ortağı olarak yararlanılacaksa bu konuda yönetici seçilen kişiye sözleşme yapma yetkisi verilmesi kafidir. Eğer firma direkt apartman yöneticisi olacaksa kat malikleri kurulunda yönetici olarak seçilmeli ve yetkilendirilmelidir.
 
3) Ondan sonraki aşama devir işlemleridir. Banka bilgileri, resmi defterler, devir bakiyeleri, SGK şifreleri vs. yeni firmaya teslim edilerek yeni yönetim dönemine çabucak geçilmesi sağlanmalıdır.

4) Sözleşme ve kararda verdiğiniz yetki ve sorumlulukların ayırdında olmanız karşılıklı ilişkinin sağlığı açısından önemlidir.

Şimdilik bu kadar.

Kaynak